praktijk

Begin de dag goed met een check-in

lerarenredactie | bijgewerkt op 14 januari 2016

  • PO
  • embed video

    <iframe width="440" height="270" src="https://www.leraar24.nl/api/video/217972644/embedded/een-goed-kringgesprek-met-een-check-in" frameborder="0" allowscreen></iframe>

Een positieve sfeer in de groep is de basis voor leren en ontwikkeling. Voor een positieve sfeer is het belangrijk dat kinderen in verbinding staan met zichzelf en met anderen. Daarvoor is het essentieel dat zij zich gezien en gehoord worden. Hoe zorg je er in een volle groep kinderen voor dat je alle kinderen elke dag écht ziet en hoe zorg je ervoor dat kinderen zichzelf durven laten zien? Op basisschool De Kreek’l en Sint Jozef van stichting Optimus doen ze dit door elke dag met een check-in te beginnen. De check-in binnen het Werkconcept Critical Skills is een werkvorm waarmee je elkaar in een kringgesprek beter leert kennen.

* Binnen PBS wordt de werkvorm check-in ook toegepast maar heeft deze een andere invulling.

Nog vragen?

Leraar24, het LerarenOntwikkelFonds en de Kennisrotonde helpen je graag.

Stel je vraag!

geef jouw waardering:

(klik om te waarderen)

Schrijver Rosan Derkx | 27-03-2017
Reactie Beste KJ vd Ploeg, Mijn ervaring als leerkracht is dat drukke kinderen zich met deze werkvorm meer gezien en gehoord voelen en daardoor ook een rustiger worden.
Schrijver KJ vd ploeg | 19-03-2017
Reactie OK, goed verhaal. Maar hoe gaat dat nu met een druk kind / kind met ADHD etc. Hoe past dit in passend onderwijs?
Schrijver Anouk Balk | 14-01-2016
Reactie Mooi filmpje met een hele heldere boodschap!

Schrijf zelf een reactie

Als je je e-mailadres invult kunnen wij reageren op je reactie. Het e-mailadres wordt niet op de site getoond.

Gerelateerd