Praktijk

Intermezzo: groei naar het vwo

Redactie Leraar24 | Gepubliceerd op 10 juli 2017

  • PO
  • VO
  • Embed video

    <iframe width="440" height="270" src="https://www.leraar24.nl/api/video/224666708/embedded/tussen-jaar-tussen-po-en-vo-de-intermezzo-klas" frameborder="0" allowscreen></iframe>

Het Stedelijk Gymnasium Nijmegen is gestart met een tussenjaar tussen basisonderwijs en vwo, met steun van het LerarenOntwikkelFonds (LOF) en het Samenwerkingsverband voor Passend Onderwijs.

Kinderen die klaar zijn op de basisschool, maar nog niet klaar zijn voor de middelbare school kunnen terecht op het Stedelijk Gymnasium Nijmegen, in de Intermezzoklas: een tussenjaar waarin zij een geheel eigen curriculum volgen. De docenten die les geven aan deze klas hebben de lessen zo ontwikkeld dat er zo min mogelijk overlap is met de lesstof van klas 1. Daarnaast is er veel aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling en voor het aanleren van vaardigheden waar slimme kinderen tegenaan kunnen lopen, zoals ‘leren leren’.

De Intermezzoklas is voort gekomen uit een LOF-initiatief. Voor meer informatie over het LerarenOntwikkelFonds (LOF) ga dan naar de volgende site.

Reacties (0) en waardering (2 van 5 op basis van 15 stemmen)

Totale waardering artikel:
(klik om te waarderen)

Schrijf zelf een reactie

Als u uw emailadres invult kunnen wij reageren op uw reactie. Het emailadres wordt niet op de site getoond.

Leraar24 staat het delen, aanpassen en gebruiken van de gepubliceerde content op deze website toe, tenzij anders aangegeven, onder de voorwaarden in de Disclaimer

Gerelateerd