praktijk
po

Eigentijdse levensbeschouwing met didactiek Dialoog School

Veel mensen vinden hun antwoorden op levensvragen in een godsdienst. Door de grote diversiteit tussen leerlingen en hun levensbeschouwelijke achtergronden is het niet altijd makkelijke om de levensbeschouwelijke ontwikkeling goed te begeleiden. Didactiek Dialoog School biedt een rijke leeromgeving waarbij kinderen mogen onderzoeken wie ze zelf willen zijn en hoe ze op anderen willen en kunnen reageren. Binnen deze didactiek is er veel oog voor de verschillende achtergronden en worden deze verschillen juist gebruikt als rijke leeromgeving.

  • Embedcode

Door bewust met levensbeschouwing bezig te zijn leert het kind zijn eigen kijk op het leven te ontwikkelen. Een kind ontwikkelt een taal om zijn eigen antwoorden te vinden op belangrijke levensvragen. Door te weten wie hij is en wat hij wil kan hij zich als individu ontplooien maar ook een onderdeel van de samenleving zijn. Veel mensen vinden hun antwoorden op levensvragen in een godsdienst. Door de grote diversiteit tussen kinderen en hun levensbeschouwelijke achtergronden is het niet altijd een makkelijke taak om de levensbeschouwelijke ontwikkeling goed te begeleiden.

Thema

Curriculum

Onderwerpen

Mens & maatschappijIna ter Avest | 29 november 2015

Boeiend filmpje, roept veel vragen op, zou graag meer lezen over de didactiek en de onderbouwing van de keuze voor juist deze didactiek.

E-mailadres wordt niet gepubliceerd. Hiermee kunnen wij reageren op je bericht.