Praktijk

Uitdagend onderwijs aan pientere peuters en kleuters

Redactie Leraar24 | Gepubliceerd op 16 maart 2017

  • PO
  • Embed video

    <iframe width="440" height="270" src="https://www.leraar24.nl/api/video/217970158/embedded/def1-gjvtv-pientere-peuter" frameborder="0" allowscreen></iframe>

Uit de praktijk blijkt dat sommige jonge kinderen zich sneller ontwikkelen en nieuwsgieriger zijn dan andere kinderen. Deze pientere peuters en kleuters behoeven meer of andere uitdaging. Op basisschool De Appelgaard zijn ze daarom begonnen met een peuter – en kleuter plusklas. Via onderzoekend en ontwerpend leren wordt er tegemoet gekomen aan de ontwikkelingsvoorsprong van deze kinderen.

Alieke de Jong heeft subsidie en begeleiding van het LerarenOntwikkelFonds gekregen om ‘De pientere peuter – en kleuterklas’ te kunnen vormgeven.
Meer informatie over het LerarenOntwikkelFonds vind je in de publicatie LerarenOntwikkelFonds: meld je aan! Ook vertelt Alike daar in een video wat het LOF voor haar heeft betekend en hoe zij haar idee tot realisatie heeft gebracht.

Reacties (0) en waardering (3 van 5 op basis van 88 stemmen)

Totale waardering artikel:
(klik om te waarderen)

Schrijf zelf een reactie

Als u uw emailadres invult kunnen wij reageren op uw reactie. Het emailadres wordt niet op de site getoond.

Leraar24 staat het delen, aanpassen en gebruiken van de gepubliceerde content op deze website toe, tenzij anders aangegeven, onder de voorwaarden in de Disclaimer

Gerelateerd