Leraar24 logo
Overzicht van gratis creatieve software voor je les
praktijk
vo
mbo

Overzicht van gratis creatieve software voor je les

De website 2d3d.gratis biedt een grote verzameling aan gratis creatieve grafische software die leraren kunnen inzetten tijdens hun lessen. Bij ieder programma zijn er praktische instructiefilms en kunnen leraren inspiratie vinden. Handig voor het voortgezet onderwijs en het mbo.

  • Embedcode

Bart Valkenier is leraar op de vmbo-school Talentenstad Beroepscollege Zwolle. Hij liet zijn leerlingen zien wat hij allemaal creëerde met grafische software. De leerlingen werden zo enthousiast dat zij ook aan de slag wilden gaan met grafisch werk. Veel grafische software is echter duur. Daarom zocht Valkenier gratis grafische software waar leerlingen mee aan de slag kunnen. Hij maakte er een overzicht van op 2d3d.gratis.

Software en instructie

Valkenier wil niet alleen dat 2d3d.gratis een verzamelpunt is van gratis grafische software, maar hij wil ook trainingen aanbieden, zodat leerlingen met de software aan de slag kunnen. De website heeft twee speerpunten:

  1. Inspiratie: korte video’s met voorbeelden van wat je allemaal met de grafische software kunt doen.
  2. Training: hoe werkt de grafische software? De uitleg is op het niveau van de vmbo-leerlingen.

Met 2d3d.gratis gaan leerlingen zelf aan de slag met creatieve software en zijn er geen belemmerende kosten. Op deze manier worden ze voorbereid op professionele software, zodra ze voor een creatieve vervolgopleiding kiezen. De site is onderverdeeld in zeven thema’s:

  1. Foto
  2. Video
  3. 3D-printen
  4. 3D-animatie
  5. Illustratie
  6. Muziek en geluid
  7. Handig (overzicht aan handige software)

Zelf films maken voor TalentTV

Op de school van Valkenier is het lesprogramma TalentTV opgezet. Dit is een les buiten het reguliere lesprogramma waar leerlingen zelf films opnemen en monteren. Inmiddels zijn er al meer dan duizend volgers die de video’s op het Youtube-kanaal van TalentTV volgen.

Meer weten?

Thema

Leermiddelen

Onderwerpen

Leermateriaal

E-mailadres wordt niet gepubliceerd. Hiermee kunnen wij reageren op je bericht.


Leraar24 is een samenwerking tussen