praktijk
po

Weerbaarheid: Marietje Kessels Project

  • Embedcode

Het Marietje Kessels Project wordt in groep 7 en 8 gegeven. Het project bestaat uit twaalf lessen en vergroot de fysieke en mentale weerbaarheid van leerlingen.

Preventie Het project is gericht op preventie van machtsmisbruik en grensoverschrijdend gedrag ten opzichte van kinderen, zowel door leeftijdsgenoten als door volwassenen. Het gaat bijvoorbeeld om seksueel misbruik en intimidatie, kindermishandeling en pesten.

Video

In deze video zien we groep7 een les volgen uit het project. We horen van de leerlingen, van de leraar en van de weerbaarheidstrainer meer over het Marietje Kessels Project.

Thema

Pedagogiek

Onderwerpen

Sociale veiligheidJeroen Bolt (Hattem) | 17 oktober 2016

Geweldige training, vanuit onze school kunnen wij na inmiddels al ruim zeven jaar deel te nemen, dit project van harte aan alle scholen aanbevelen die aan de slag willen gaan met de weerbaarheid van hun leerlingen, willen werken aan het zelfvertrouwen en groepsdynamisch verdieping zoeken. Klasse project met geweldige trainers.


ActiePunt-SportZeeland, Marja Reijnders | 3 september 2013

In Zeeland verzorgen wij de trainingen voor meer dan 40 scholen binnen verschillende gemeenten. Onze trainers zijn allemaal gecertificeerd voor het Marietje Kessels Project. Kijk op www.actiepuntzeeland.nl voor meer informatie


Geerdien van der Hijden | 20 maart 2012

In stad Utrecht biedt de GG&GD de weerbaarheidstraining 'Kom op voor Jezelf' aan. De oorsprong van 'Kom op voor Jezelf' ligt in het Marietje Kessels Project. In de afgelopen jaren is de training verder verdiept en geactualiseerd. Scholen ontvangen jaarlijks in maart-april een aanmeldingsbrief. Deze is ook te vinden via www.utrecht.nl/weerbaarheid.


Chris | 7 januari 2011

Super! Geweldiege docenten in een nuttige training. Dit sluit ook aan bij hoe je weerbaarheidslessen geeft en als je meer wilt weten over weerbaarheid. Tip: kijk ook eens naar Opleidng Docent Weerbaarheid.

E-mailadres wordt niet gepubliceerd. Hiermee kunnen wij reageren op je bericht.