praktijk
po

Hoogbegaafdheid: cognitieve vaardigheden

  • Embedcode

Hoogbegaafde leerlingen hebben vaak een wat afwijkende manier van leren. Deze video gaat in op de vraag hoe leerkrachten kunnen aansluiten bij hun leerstijlen en -strategie├źn.

Wat zijn de kenmerken van hun cognitieve functioneren? Hoe stimuleer je bij een (hoog)begaafde leerling de ontwikkeling van de metacognitieve vaardigheden?

In het laatste geval gaat het om vaardigheden die een leerling nodig heeft om taken adequaat en op de goede manier te kunnen uitvoeren, zoals zelfstandig werken, zichzelf motiveren, overzicht houden, plannen en een uitgevoerde taak evalueren. Juist bij hoogbegaafde leerlingen schieten die vaardigheden soms te kort, omdat ze op jonge leeftijd redelijk gemakkelijk konden presteren.

Thema

Didactiek

Onderwerpen

DifferentiatieSimon Dirks | 15 mei 2012

Een andere manier van het stimuleren van het brein en de cognitieve vaardigheden zijn brain games. Er is steeds meer bewijs dat je het verval van het brein kunt terugbrengen door aan brain fitness / brain training te doen, zoals die van ons op http://braingymmer.com. Een grote groep mensen die aan brain fitness doet zegt zelf dat hun geheugen verbetert en concentratievermogen toeneemt. In Amerika is dit al veel populairder dan in Europa, maar ook hier komt het eraan.

E-mailadres wordt niet gepubliceerd. Hiermee kunnen wij reageren op je bericht.