praktijk

Weerbaarheid: Marietje Kessels Project

lerarenredactie | bijgewerkt op 02 december 2010

  • PO
  • embed video

    <iframe width="440" height="270" src="https://www.leraar24.nl/api/video/218143558/embedded/weerbaarheid-marietje-kessels-project" frameborder="0" allowscreen></iframe>

Het Marietje Kessels Project wordt in groep 7 en 8 gegeven. Het project bestaat uit twaalf lessen en vergroot de fysieke en mentale weerbaarheid van leerlingen.

Preventie
Het project is gericht op preventie van machtsmisbruik en grensoverschrijdend gedrag ten opzichte van kinderen, zowel door leeftijdsgenoten als door volwassenen. Het gaat bijvoorbeeld om seksueel misbruik en intimidatie, kindermishandeling en pesten.

Video
In deze video zien we groep7 een les volgen uit het project. We horen van de leerlingen, van de leraar en van de weerbaarheidstrainer meer over het Marietje Kessels Project.

Nog vragen?

Leraar24, het LerarenOntwikkelFonds en de Kennisrotonde helpen je graag.

Stel je vraag!

geef jouw waardering:

(klik om te waarderen)

Schrijver Jeroen Bolt (Hattem) | 17-10-2016
Reactie Geweldige training, vanuit onze school kunnen wij na inmiddels al ruim zeven jaar deel te nemen, dit project van harte aan alle scholen aanbevelen die aan de slag willen gaan met de weerbaarheid van hun leerlingen, willen werken aan het zelfvertrouwen en groepsdynamisch verdieping zoeken. Klasse project met geweldige trainers.
Schrijver ActiePunt-SportZeeland, Marja Reijnders | 03-09-2013
Reactie In Zeeland verzorgen wij de trainingen voor meer dan 40 scholen binnen verschillende gemeenten. Onze trainers zijn allemaal gecertificeerd voor het Marietje Kessels Project. Kijk op www.actiepuntzeeland.nl voor meer informatie
Schrijver Geerdien van der Hijden | 20-03-2012
Reactie In stad Utrecht biedt de GG&GD de weerbaarheidstraining 'Kom op voor Jezelf' aan. De oorsprong van 'Kom op voor Jezelf' ligt in het Marietje Kessels Project. In de afgelopen jaren is de training verder verdiept en geactualiseerd. Scholen ontvangen jaarlijks in maart-april een aanmeldingsbrief. Deze is ook te vinden via www.utrecht.nl/weerbaarheid.
Schrijver Chris | 07-01-2011
Reactie Super! Geweldiege docenten in een nuttige training. Dit sluit ook aan bij hoe je weerbaarheidslessen geeft en als je meer wilt weten over weerbaarheid. Tip: kijk ook eens naar Opleidng Docent Weerbaarheid.

Schrijf zelf een reactie

Als je je e-mailadres invult kunnen wij reageren op je reactie. Het e-mailadres wordt niet op de site getoond.

Gerelateerd